Λίγα λόγια για μένα

Ονομάζομαι Τσολάκη Καλλιρρόη Ηρώ, επειδή όμως το Καλλιρρόη δεν μου αρέσει, ήμουν και είμαι για όλους η Ηρώ. Γεννήθηκα το 1978 στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης, κατάγομαι από τα μαγευτικά Ζαγοροχώρια, όμως μεγάλωσα και κατοικώ στην Θεσσαλονίκη.
Σπούδασα Πληροφορική σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου και πήρα το Bachelor in Computer Science με άριστα. Οι σπουδές μου αφορούσαν Προγραμματισμό και Ανάλυση, Δίκτυα και Τεχνητή Νοημοσύνη.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1999 και ψάχνοντας να βρω κάτι σχετικό με το αντικείμενό μου, έπεσα σε μια αγγελία όπου ζητούσαν άτομο για διοργάνωση γάμων-βαφτίσεων – εκδηλώσεων, στην κορυφαία εταιρεία τότε στο χώρο της στην Θεσσαλονίκη. Μην έχοντας κάτι καλύτερο να κάνω εκείνο το διάστημα και θέλοντας να κερδίσω το πρώτο μου εισόδημα τελειώνοντας την φοιτητική μου περίοδο, αποφάσισα να δοκιμάσω να εργαστώ εκεί έστω για ένα 3μηνο μέχρι να βρω κάτι στο αντικείμενό μου. Όντως με πήραν στην δουλειά από την οποία τελικά είχα να μάθω πάρα πολλά και την οποία την λάτρεψα.
Το τρίμηνο έγινε 14 χρόνια. Πάρα πολλά ώστε να θέλω να εγκαταλείψω τον κλάδο του γάμου και της βάφτισης. Στα χρόνια της κρίσης και όντας απλήρωτη και με τις γνώσεις που είχα αποκομίσει ξεκίνησα δειλά να κάνω κάτι δικό μου, παράλληλα με την εργασία μου στην οποία δεν προσέφερα και δεν πήγαινα πια τις ίδιες ώρες καθώς είχα να πληρωθώ πάνω από 1,5 χρόνο..

Έτσι δημιουργήθηκε η MyBoboniera το 2010, δειλά στην αρχή μέχρι να καταλάβω κι εγώ πώς κινείται το εμπόριο, ήταν τελείως διαφορετικό να είσαι υπάλληλος και τελείως διαφορετικό να κινείς μια δική σου εταιρεία που ξεκινάει ξαφνικά από το πουθενά και παράλληλα με σένα να κινείται το ασφαλιστικό ταμείο, η εφορία, ο λογιστής, ο ΦΠΑ και όλα τα πάγια έξοδα. Όμως ο πατέρας μου ήταν έμπορος και ήξερα πολύ καλά τί είχα να αντιμετωπίσω.
Ήδη από το πρώτο τρίμηνο της έναρξης υπήρχε ανταπόκριση κι αυτό με ωθούσε ώστε να τρέχω ακόμη περισσότερο. Έψαξα, κατέβηκα στην Αθήνα σε εκθέσεις, συνεργάστηκα, έτρεξα και μπήκα για τα καλά στο κλίμα. Από τις αρχές του 2011 δεν υπήρχε πια η πρώτη δουλειά και πλέον η MyBoboniera ήταν η κύρια δουλειά μου. Η ανταπόκριση αυξανόταν ολοένα και περισσότερο. Μέχρι και που έκλεισε το 2013 είχα στείλει εμπορεύματα σε Κύπρο, Αυστραλία, Παναμά, Καναδά και Νότια Αμερική. Την ίδια χρονιά ανακαινίζω την ιστοσελίδα μου οπτικά ώστε να είναι ακόμα πιο όμορφο το περιβάλλον του e-shop.

Κάθε χρόνο η εταιρεία ανεβαίνει όλο και περισσότερο κι εγώ γίνομαι ακόμη καλύτερη και έτοιμη σε αυτό που κάνω. Αναλαμβάνουμε πλέον μεγάλα project, όπως ο γάμος οικογένειας βιομηχάνων στον Βόλο με 1600 άτομα και πέρσι ο γάμος του δικηγόρου Διαλυνά στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με κουμπάρο τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Η ανταπόκριση που μου δίνουν οι κόποι μου και οι ατελείωτες ώρες εργασίας μου ξεκινώντας κάτι από το μηδέν με χαροποιεί και με συγκινεί. Δεν υπήρχαν ωράρια, δεν υπήρχε μέρα, νύχτα, δεν υπήρχαν σαββατοκύριακα. Άπειρες ώρες δουλειάς και άπειρες φωτογραφίες που έπρεπε να ανέβουν στο site, οι εξαντλημένες να κατεβούν, να διορθωθούν, κλπ.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο και τους χιλιάδες πλέον πελάτες μου που μου έδειξαν με την προτίμησή τους ότι αν αγαπάς κάτι πολύ και αφοσιωθείς σε αυτό, είναι σίγουρο ότι θα βρεις ανταπόκριση και θα τα καταφέρεις.

Το 2018 γίνεται η μεγαλύτερη ανακαίνιση και οπτικά αλλά και η ιστοσελίδα πλέον μπαίνει σε νέα πλατφόρμα. Πιο λειτουργική, πιο ωραία, πιο πρακτική, πιο σύγχρονη στην εποχή της.
Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι ακόμα και 8 χρόνια μετά, θα προσπαθώ να γίνομαι ολοένα και καλύτερη με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, γιατί η MyBoboniera ξεκίνησε από το τίποτα σαν χόμπι, έγινε η βασική εργασία μου, έπειτα το βασικό εισόδημά μου και έχει προσφέρει ανεκτίμητη χαρά και ικανοποίηση στις προσπάθειές μου.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Ηρώ Τσολάκη